2016. március 25., péntek

Díj!

Sziasztok! Még nem új részt hoztam, de már az is készülőben van. Most drága társoldalam szerkesztőjének szeretném megköszönni, hogy megajándékozott egy díjjal!



Szabályok:
♦ Köszönd meg a díjat, és tedd ki, kitől kaptad!
♦ Olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad!
♦ Írj 6 dolgot az illető blogjáról!
♦ Írj 12 a saját blogodról!
♦ Válaszolj 12 kérdésre!
♦ Tegyél fel 12 kérdést!
♦ Kommentelj annak a blogján egy bejegyzéshez, akitől kaptad, hisz mindenkinek jól esik a visszajelzés. Ez lehet kritika, vélemény; a lényeg, hogy építő jellegű legyen. (Ha a díj bejegyzés alá kommentelsz, az nem számít, ;) )
♦ Cseréljetek linket!
♦ Küldd tovább 2 embernek!
♦ Tedd ki a plecsnit jól látható helyre, úgy, hogy az én blogomra vezessen!

6 dolog a Thousand years című blogról:

1. A történet egy The Originals fanfiction, szóval aki szereti a Vámpírnaplók és az Ősök történetét, mindenképpen nézzen be oda!

2. A történet egy Daisy által kitalált lányról szól.

3. Jelenleg 7 fejezet olvasható a blogon.

4. A design (részben) és a fejléc mind Daisy munkája.

5. A blognak 14 feliratkozója van.

6. A történet tökéletesen izgalmas, a fogalmazásmód pedig nagyon kellemes.


12 dolog az Always and Forever című blogomról:

1. A blog címét - Always and Forever - egy a The Originals-ban közkedvelt kifejezés ihlette, amit az Ősi testvérek használtak és használnak most is egymás között.

2. A főszereplőm, Sierra Elena és Jeremy (kis)húga, egy bátor, talpraesett, ugyanakkor makacs természetű lány, aki nehezen viseli a változásokat a környezetében, és minden mennyiségben elutasítja a természetfeletti létezését.

3. Az ötlet, hogy ebből a sorozatból írjak fanfiction-t hirtelen jött, Tavaly tavaszra végignéztem az akkor megjelent 6 évadot és annyira beleszerettem a történetbe, hogy képtelen voltam nem megírni hozzá egy általam kitalált történetet.

4. A történetemmel követem az eredeti sorozat eseményeit, persze az én karakterem szemszögéből - E/1 nézőpont - és igyekszem új fordulatokat és titkokat belecsempészni.

5. A blogom nem csak Vámpírnaplók, hanem Ősök fanfiction is, így hangsúlyos szerepet kapnak majd az Ősi család tagjai is.

6. Megfordult a fejemben a gondolat, hogy esetleg áttérhetnék egy bizonyos résztől az Originals sorozatba is, és onnan vehetném fel a fonalat - persze továbbra is megmaradna a főszereplőm kapcsolata a Mystic Falls-i ismerőseivel - és annyira megtetszett az ötlet, hogy már meg is terveztem ennek az időpontját. Ugrálok kicsit a két sorozat között. ;-)

7. Nincs meg az egész történet vázlata a fejemben, spontán írom a részeket, mindig megnézem a sorozat következő részét és egyszerűen beleképzelem Sierra karakterét, hogy hol lehetne ő ilyenkor, mi történhetne vele és egyszerűen megrohamoznak az ötletek, fordulatok és lehetőségek.  Persze azért van néhány pontos terv a fejemben, amit mindenképpen bele akarok csempészni.

8. Pontosan tudom, hogy mi lesz a vége a történetemnek, már az utolsó bekezdés is megszületett a fejemben, csak el kell jutnom odáig. :D

9. Jelenlegi állás szerint körülbelül 150 fejezetesre tervezem a történetet, a prológussal és az epilógussal együtt.

10. A történetemet nagyon sok minden ihleti meg, eleve ugye az eredeti történet, egy jó könyv, egy új film, egy kellemes zene vagy egyszerűen csak a hétköznapjaimban történt események.

11. A húgomon kívül senki sem olvassa a történetemet az ismerőseim közül, mivel nem mondtam meg senkinek, hogy van egy blogom. Nem tudom miért, de egyszerűen nem szeretem ezt világgá kürtölni, na meg egy ismeretlen embertől biztosan őszinte véleményt és kritikát kapok.

12. A célom a bloggal elsősorban az, hogy visszajelzést kapjak, hogy érdemes-e azt csinálnom, amit csinálok, hogy érdeklődnek-e a "munkám" felől és szeretik-e azt, amit csinálok. Egyszóval, hogy érdemes-e ezzel komolyabban foglalkoznom.


Válaszaim a 12 kérdésre:

1. Honnan jött a blogod ötlete?
A 12 dolog a blogomról című résznél egyszer már leírtam :) Miután megnéztem a 6. évadot tavasszal, elfogott egyfajta késztetés, hogy ebből a történetből muszáj nekem fanfiction-t írnom. Épp nem foglalkoztam komolyabban egy bloggal sem, és rengeteg ötletem támadt, így belevágtam egy új történet írásába.

2. Mit csinálsz, ha ihlethiányban szenvedsz?
Ritkán szenvedek ihlet hiányban, inkább idő hiányra fognám a sok elmaradást. Viszont, ha nincs ötletem nekem leginkább a zene segít, attól mindig megjön az ihletem. Persze egy jó könyv, vagy film is csodákra képes. :D

3. Érezted már azt, hogy talán nem is vagy tehetséges ebben, és legszívesebben abbahagytad volna az egészet? Ha igen, mi segített ki ebből a súlyos (írópalántáknak legalábbis biztosan :D) depresszióból?
Igen, éreztem már ilyet. Ilyenkor csakis két dolog segíthet rajtam: vagy egy kedves visszajelzés az olvasóktól, attól mindig jobb kedvem lesz, és úgy érzem már van értelme annak, amit csinálok. Vagy a társoldalam szerkesztőjének/húgom biztató szavai. Nagyon sokat számít nekem az ő véleménye. :D

4. Elolvassa valaki a fejezeteidet, mielőtt megosztod?
A húgom az én egyetlen bétám! :)

5. Írás közben, csak úgy leírod a dolgokat, vagy közben magad elé képzeled az adott jelenetet?
 Mindig elképzelem, anélkül képtelen lennék írni. Látnom kell magam előtt a jelenetet, át kell éreznem a helyzetet!

6. Mi a legnagyobb vágyad? (Írás terén és azon kívül is.)
 Írásban a legnagyobb vágyam, hogy egyszer kiadathassak egy saját könyvet, ami nagy sikert arat. Az életben... rengeteg tervem van, imádok tervezni, szervezni... talán a legfontosabbak: egy boldog, nagy család, egy szerethető munkahely, egészség, boldogság, szeretet. (Tudom, hogy sablonosan hangzik, de ezek a legfontosabbak, a többi tervemet pedig hosszú időbe tellene leírni.)

7. Akartál valaha az általad megformált karaktereid bőrébe bújni? Ha igen kiébe és miért?
A főszereplő karaktereimet mindig úgy alkotom meg, hogy tükrözzenek engem és azt, amilyen lenni szeretnék. Szóval igen, akartam, Sierra karakterével például teljes mértékben tudok azonosulni.

8. Mit szeretsz a legjobban az írásban?
Azt, hogy leírhatom benne a vágyaimat, az elképzeléseimet, az álmaimat, egy olyan világot olyan eseményekkel, ami számomra izgalmas. Az lehetek benne, aki szeretnék és azt tehetem, amit szeretnék. Ezenkívül természetesen kikapcsol, számomra egy tökéletes hobbi. :)

9. Mi az, ami erőt ad és inspirál?
Ötleteim mindig vannak, de ezek mellé nagyon fontos, hogy valaki támogasson és biztasson arra, hogy jó az, amit csinálok. Lehet jó, lehet rossz tulajdonság, de számomra nagyon sokat jelent a külső vélemény, kritika.

10. Szerinted E/1-ben vagy E/3-ban jobb olvasni/írni?
Olvasni szerintem mindkettő élvezhető: E/1-ben jobban tudsz azonosulni a főszereplővel, jobban át tudod érezni a gondolatait, érzéseit, E/3-ban viszont jobban átláthatod az egész történetet. Írni számomra mindenképpen könnyebb E/1-ben, így még jobban át tudok szellemülni és együtt érezni a karakteremmel.

11. Van olyan karakter a történetedben, akit egy ismerősödről mintáztál? Ha igen, melyik az a karakter?
Ebben a történetben nincs olyan karakter, akit ismerősömről mintáztam volna, de volt már olyan írásom. Talán kicsit Violet lehet olyan, de igazából nem is a karaktere, hanem a közte és Sierra között lévő nagyon erős kötelék. Nekem is van ilyen elválaszthatatlan és nagyszerű barátnőm. :)

12. A főhősödnek sok tulajdonságodat átadod, vagy próbálod teljesen ellentétesre formálni?
Hasonló és amilyenné válni szeretnék. Egyfajta ötvözet.


Az én kérdéseim:

1. Mióta blogolsz és mi indított el ezen a "pályán"?

2. Hogy szeretsz írni (zenével, teljes csendben, képes vagy akár hatalmas hangzavarban, benn a szobádban elzárkózva, kint a kellemes levegőn)?

3. Ki a kedvenc író(nő)d és a kedvenc bloggered?

4. Mennyit számít az olvasóid véleménye?

5. Mit érzel, ha negatív kritikát kapsz?

6. Mit jelent számodra az írás?

7. Vannak komolyabb terveid az írás területén?

8. Ki az, aki motivál, aki segít, ha azt érzed, hogy nem tudod folytatni?

9. Melyik íróval/írónővel töltenél el egy napot szívesen? Miért vele? Mi érdekelne vele kapcsolatban?

10. (Tudom, hogy fura kérdés, de) Hogyan születnek meg az ötleteid? (Megálmodod őket, zenét hallgatsz és akkor hirtelen bevillan valami elképzelés...)

11. Mi alapján formázod meg a karaktereidet?

12. Tudják az ismerőseid, hogy blogot vezetsz? Mi a véleményük róla?


Küldöm:

Destiny

Nilla

1 megjegyzés: